2018. nov 12.

Pánikolsz, hogy mit adj karácsonyra egy könyvfüggőnek? Adunk néhány tippet!

írta: hetei.peter
Pánikolsz, hogy mit adj karácsonyra egy könyvfüggőnek? Adunk néhány tippet!

Az áruházakban már megjelenő a karácsonyi dekorációknál semmi sem jelzi jobban a közelgő katasztrófát. Hamarosan megkezdődik a végső visszaszámlálás, a kapkodás, a végtelen szeretet és az idegösszeomlás. A könyv mindig biztos pontja az ajándékozási káosznak, de mi van ha a kiszemeltnek már MINDEN megvan? Vagy ha idén egyszerűen csak valami MÁST adnál egy könyvfüggő szerettednek. Alább találsz hozzá ötleteket! Vagy ez a kívánságlistánk?

catxmas2.jpg

Lássuk is, mivel szolgál nekünk az internet macskás képeken kívül!

darktowermass.jpg

Nem kell feltétlenül ragaszkodni a fenti horrorhoz, de Stephen Kinggel nem nagyon lőhet mellé az ember. Két éve jelent meg a kultikus Setét Torony sorozat mass paperback kiadása angolul, ami pazar, összefüggő borítót kapott. Egy igazi Dark Tower rajongó kétség kívül örömmel odáig lenne meg vissza, ha egy ilyen remek poszter díszítené a falát!

Innen rendelheted meg:

The Dark Tower Series Covers I & II - Posters

 

 *

rivendell.jpgUgyanígy biztos választásnak tűnik egy igazi fantasztikumot szerető könyvmoly esetében a Gyűrűk Ura téma! Melyik Frodó (vagy Szauron) rajongó ne szeretné egy kicsit Völgyzugolyban érezni magát? Ha maximalista vagy akkor mellé veszed az ágyat is. :)

Itt találtuk:

Lord of The Rings Rivendell Wall Art

 

*

newworld.pngA biztonsági játék után nézzünk most már általánosabb témákat. A Displate mágnessel rögzíthető acéltáblás képeket kínál, elképesztő minőségben és pompás változatosságban. A képeik témája nagyon sokrétű, kiválóan lehet szemezgetni mindenféle ízléssel rendelkező könyvmoly számára. Néhány tippünk:

 *

stardust-_800665_800.jpgFokozzuk egy kicsit az izgalmakat. Nem csak a polcra, a falra is tehetünk könyveket! Ebben segít nekünk a Spineless Classics nevű oldal, ami teljes könyveket ajánl poszter formában, mégpedig a könyvhöz kapcsolódó mintát tartalmazó tördeléssel. Na de mit magyarázom én, itt van oldalt Neil Gaimantől a Csillagpor. Hát most mondd azt, hogy te nem tennéd ki a nappalidba! De van még itt bőven:

 *

throneofglass.pngHa pedig már a falakat teleraktuk könyves ajándékkal, akkor jöhet minden más! Pólók, táskák, párnák, sálak és törölközők (a törölközők nagyon fontosak)! Ez már valóban könyves kockaság level 999, de természetesen erre is van lehetőség a

litographs.com

oldalon. Balra, Sarah J. Maas: Glass of Thrones c. könyvének pólós feldolgozása látható, ezen a szinten viszont már nem szeretnénk további tippeket adni, jó böngészést mindenkinek. :)

*

bradbury.pngNa jó tudhattad volna, hogy nem bírjuk ki. Tessék, itt egy igazi könyves pornóoldal is, minden olvasásfüggő számára. A 

Folio Society

Kivételes minőségű és kivitelű könyveket kínál – világirodalmi klasszikusok mellett megtalálhatóak náluk  fantasy, sci-fi és horrorkötetek is. Különleges tipográfia, egyedi illusztrációk jellemzik a termékeiket. 

Fantasztikus olvasói  körökben mindenki tudja, hogy nem szabad pánikba esni, itt azonban talán mégis sikerülni fog. De ne reagáld túl! Vegyél pár mély levegőt és nyugodtan rendelj magadnak is valamit, abból baj nem lehet!

 

***

Heti összefoglalóinkat a hazai SFF-életről itt találod.

A novemberi fantasztikus megjelenések listájáért ide kell kattintani.

Kövesd a Spekulatív Zónát Facebookon és Molyon is!

Szólj hozzá

pánik karácsony könyvek